Home | Expertise

Onze expertises

Wij kunnen (en doen) alles dat met communicatie en ontwerp te maken heeft. En vaak net een beetje meer.

Strategie en advies

Goede communicatie begint met goed denkwerk. Aan de ene kant grijpen we terug op een stevige theoretische (en wetenschappelijke) basis. Tegelijkertijd leunen we op onze jarenlange kennis en ervaring. Maar we staan ook met beide benen in de werkelijkheid. Koppie bij het vraagstuk dat nu voor ons ligt. Met lef om dingen uit te proberen en te zien wat het ons brengt. Een combinatie die zorgt dat we soepel en slim werken maar ook scherp blijven.

Merkstrategie en positionering
Wie denk je wel niet dat je bent? Nou? Samen geven we je merk een duidelijk verhaal: dit ben je, hier sta je voor, zo doe je dat. Zo claim je je plek.

Communicatieadvies
Wat heb je nodig om je gewenste doelgroep écht te bereiken? We geven je het inzicht. En als je wil, komt ons creatieve team ook meteen in actie.

PR
Een goed idee is één ding, het wereldkundig maken is een tweede. Dat doen we met persberichten en slimme contacten in het veld.

Media-advies en -inkoop
We werken samen met verschillende on- en offline media. We adviseren over de juiste plaatsing voor jouw doel en doelgroep en vooruit, we regelen het ook meteen voor je.

aardappelactie

Een PR-actie voor boer Erik: aardappelen uitdelen aan honderden mensen

Beeld en tekst

Een goed idee tot leven wekken. Dat doen we met de juiste visualisaties en zorgvuldige woorden. Teksten die schreeuwen ‘dit moet je weten!’ (of fluisteren ‘goh, heb je hier eigenlijk al aan gedacht?’), meeslepende animaties of video’s en aantrekkelijke fotografie. Soms allemaal tegelijk.

Redactie
Een d waar een t hoord te staan. Een  spatie te veel. een hoofdletter te weinig. Dat laten we niet zomaar gebeuren. Het staat slordig en leidt af van de boodschap. We nemen je teksten onder de loep en je krijgt ze pas terug als ze schoon zijn.

Copywriting
Zeggen wat je wil zeggen. Dat is eh… makkelijker gezegd dan gedaan? Met de juiste tone of voice (die past bij je merk, doel en doelgroep) en een creatieve knipoog hier en daar maken we indruk.

Fotografie
In de studio, op straat of tijdens sessies: wij zijn erbij om je boodschap vast te leggen op beeld. Dat maakt het levendig en persoonlijk.

Video
Bewegend beeld maakt indruk en blijft hangen (figuurlijk dan hè). Onze videografen vertellen je verhaal: van voxpops voor de socials tot bedrijfsvideo’s voor op je website.

Animatie
Veel (complexe) informatie kraakhelder maken? Dat doen we met animaties. Met een soepele verhaallijn, prettige voice-over en duidelijk en aantrekkelijk beeld nemen we de kijker mee.

Podcasts
Sommige verhalen verdienen alle aandacht. Boei de doelgroep met inspirerende luisterverhalen. We nemen het hele productieproces uit handen: van concept tot copy, van publicatie tot promo.


Animatie over de nieuwe doxingwet, in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Vorm en inhoud

Vaak is hoe je iets overbrengt belangrijker dan wat je daadwerkelijk zegt. (Ja, dat besef doet ons soms ook best een beetje pijn.) Met de juiste vorm versterk je de inhoud en breng je die tot leven. Dat doet onze eigen creatieve studio voor onze opdrachtgevers. Zij weten wat aanspreekt. Maar ook wanneer functionaliteit nét even iets belangrijker is.

Huisstijl en identiteit
Een herkenbare uitstraling die past bij wie je bent en wat je doet. In kleur, vorm, geluid, typografie, illustraties en meer. Dat is niet alleen een sausje over alles wat je doet en zegt. Een passende huisstijl en identiteit maken je merk tot wat het is én kan worden.

Campagnes (concept en uitvoering)
Opvallen. Dat wil je en dat moet je. Daarom bedenken we ludieke, spraakmakende en soms baanbrekende campagnes om jouw boodschap te verspreiden.

Ontwerp en vormgeving
Onze eigen creatieve studio maakt alle on- en offline designs. Ze knutselen met visuele elementen. Net zo lang tot het beeld de boodschap versterkt.

Dtp
We maken documenten netjes klaar voor de drukker en voor publicatie. Bijvoorbeeld voor vakbladen, flyers en kranten. Het blijft iets magisch: ons werk zo tastbaar in de hand.

Digitale toegankelijkheid
Wil je een inclusieve doelgroep bereiken, dan moet je zorgen dat iedereen – íédereen – je boodschap tot zich kan nemen. Ook mensen die niet kunnen lezen, slechthorend of blind zijn, bijvoorbeeld. We zijn gespecialiseerd in digitoegankelijk ontwerpen en opleveren volgens de huidige WCAG 2.1-norm van de overheid.

MacBook met digitoegankelijkheid Brochure

Opmaak beleidsnota over Inclusie en Diversiteit, in opdracht van gemeente Utrecht.

Oók nog

Ons vak is breed. Ook als een verzoek nét niet helemaal past binnen onze kaders, weten we er vaak wel raad mee. De afgelopen twintig jaar hebben we de zijstapjes van het communicatiewerkveld goed leren kennen. Naast Strategie en Advies, Vorm en Inhoud en Beeld en Tekst doen we bijvoorbeeld ook nog dit:

Evenementorganisatie
We ondersteunen bedrijven bij het plannen en regelen van evenementen: van kleine bijeenkomsten tot grote events. Banners, ballonnen, broodjes – overal is aan gedacht. En het mooie is: we kunnen de promotie, fotografie, vormgeving en alle andere communicatiezaken ook meteen uit handen nemen. Dat scheelt gedoe.

Beschuitjes smeren, aardappelen uitdelen, kerstbomen opzetten…
We zijn de beroerdste niet. Niet alleen dingen bedenken, maar ook doen. Zo stonden we ooit voor dag en dauw op busstations met beschuit met muisjes, deelden we tienduizenden aardappelen uit om een boer te supporten en zetten we ruim vijftig kerstbomen op voor een najaarsevent. Hersens uit de mouwen, dus.

EBS dag

Beschuit met muisjes uitdelen om de ‘geboorte’ van een nieuw vervoersconcept te vieren, in opdracht van MeerPlus/EBS.

@ddk_communicatie